Ayurveda- stiinta autovindecarii

AutovindecareAyurveda este ştiinţă, religie şi filozofie în acelaşi timp. În Ayurveda întreaga călătorie prin viaţă este considerată sacră, făcând referire la iubirea de adevăr, este ştiinţa adevărului aşa cum se manifestă el în viaţă. În Ayurveda adevărul este Fiinţă, Existenţă Pură, Sursa întregii vieţi.

Literatura Ayurvedică se bazează pe filozofia creaţiei Samkhya ( rădăcinile termenului sunt două cuvinte sanskrite: sat care înseamnă „adevăr” şi khya care înseamnă „a ştii” ). Trebuie cultivată o atitudine deschisă a minţii şi a inimii faţă de filozofia Samkhya, deoarece aceasta se află într-o profundă legătură cu Ayurveda.

În antichitate, căutătorii adevărului (rishi) au descoperit adevărul cu ajutorul practicilor şi disciplinelor religioase. Prin meditaţie intensă, ei au manifestat adevărul în viaţa lor de zi cu zi. Ayurveda e ştiinţa modului de viaţă de zi cu zi, iar acest sistem de cunoaştere s-a dezvoltat din iluminarea practică, filozofică şi religioasă a rishi-lor, care a apărut datorită înţelegerii lor asupra creaţiei.

S-a observat în relaţia strânsă dintre om şi univers, cum energia cosmică se manifestă în toate lucrurile, fie că au sau nu viaţă, că sursa întregii existenţe este Conştiinţa Cosmică ce se manifestă ca energie masculină şi feminină Shiva şi Shakti.

Rishi-ul Kapila, care a realizat filozofia creaţiei Samkhya, a descoperit douăzeci şi patru de principii sau elemente din care e compus universul, din care Prakruti, sau creativitatea, este fundamental.

Purusha este energia masculină, în timp ce Prakruti este cea feminină.

Purusha este fără formă, fără culoare, dincolo de atribute şi nu este parte activă în manifestarea universului. Această energie este conştiinţă pasivă, fără alegere.

Prakruti are formă, culoare şi atribute: este conştiinţă cu alegere, este voinţa divină, Unul care doreşte să se multiplice. Universul este copilul născut din pânteccele lui Prakrut, Mama Divină.

Prakruti creează toate formele în univers, în timp ce Purusha este martor al acestei creaţii. Este energia fizică primordială ce conţine cele trei atribute (guna), aflate în întreaga natură, în cosmosul ce evoluează.

Cele trei guna-uri sunt: satva (esenţa), rajas (mişcarea) şi tamas (energia). Ele sunt temelia întregii existenţe şi sunt conţinute în mod echilibrat în Prakruti. Când acest echilibru se perturbă, apare o interacţiune între cele trei guna-e care astfel generează evoluţia universului.

Prima manifestare din Prakruti este Inteligenţa Cosmică. Din Mahad se formează Ego-ul (Ahamkar). Ego-ul se manifestă prin cele cinci simţuri (tanmatras) şi cele cinci organe motorii cu ajutorul lui satva, creând astfel universul organic. Acelaşi Ego se manifestă mai departe prin cele cinci elemente de bază (bhutas) cu ajutorul lui tamas pentru a crea universul anorganic.

Rajas este forţa vitală activă din corp, care mişcă atât universul organic, cât şi pe cel anorganic spre satva si spre tamas. Acestea sunt energii potenţiale inactive sau care au nevoie de forţa cinetică, activă a lui rajas. Satva este potenţialul creator (Brahma); rajas este forţa cinetică protectoare (Vishnu) şi tamas este forţa potenţială distrugătoare (Shiva). Creaţia (Brahma), Menţinerea (Vishnu) şi Distrugerea (Shiva) sunt cele trei manifestări ale primului sunet cosmic inaudibil, aum, care operează în mod constant în univers.

Clubul Femeii Sakura

Mirela Zivari te asteapta in Clubul Femeii SakuraVORBESTE CU MINE in Clubul Femeilor Sakura si vei renaste din Univers spiritul delicat, puternic si echilibrat. Citeste despre psihologia copilului, a familiei, cuplului. Recomandari: citeste!

Nou: Gemoterapia

Zodiacul Femeii Sakura

Daca vrei sa cunosti misterul zodiei tale, daca vrei sa folosesti atuurile daruite de divinitate nu ezita sa consulti Zodiacul Femeii Sakura.  Zodiile si pietrele lor Semnificatia datei de nastere Anul Tigrului Numerologie

Inscrie-te la newsletter

Acum te inscrii la newsletter-ul nostru si primesti pe email articole despre tratamente naturiste, terapii alternative si informatii care sa te ajute sa te mentii sanatos.