Remedii naturale pentru tratarea depresiei

DepresieExista multe metode de a-ti mentine si recapata armonia in viata, astfel incat sa te vindeci, fara a fi nevoie sa maschezi simptomele menite sa declanseze o schimbare. Alimentele, plantee si condimentele pot juca un rol in hranirea sistemului nervos si multe dintre ele au proprietati specifice de ridicare a dispozitiei, care sa te ajute sa alungi negativismul si sa-ti refaci buna dispozitie.

Multi dintre noi se simt, din cand in cand, obositi, deprimati sau lipsiti de entuziasm, inspiratiesi chiar interes. Aceste senzatii apar uneori iarna si ii afecteaza pe cei care sunt predispusi la stari de letargie si cuprinsi de raceala odata cu vremea rece.

Alimentele cu calitati de racorire, cum ar fi produsele lactate, zaharul si produsele din grau, trebuie reduse la minimum in aceste cazuri, in timp ce mirodeniile cu efecte de incalzire – ghimbirul, cardamomul, cuisoarele si scortisoara – sunt perfecte pentru a te bine-dispune. Prin stimularea circulatiei si prin eficientizarea fiecarei celule din organism, aceste mirodenii maresc energia si aduc un sentiment de bine.

Unele alimente pot stimula buna dispozitie prin marirea capacitatii de endorfina. Fructele uscate, cum ar fi curmalele, smochinele si caisele, carbohidrati precum orezul sau mierea, toate cresc endorfinele care maresc dispozitia. Proteinele din migdale si semintele de susan sunt si ele ingrediente excelente pentru prepararea unor bauturi capabile sa alunge starile de tristete.

Piperul negru, cu gustul sau iute si proprietatile de incalzire, este excelent pentru indepartarea strarilor de letargie. Proprietatile sale stimulatoare ajuta la indepartarea debilitatii nervoase, a proastei dispozitii si a depresiei, si te face sa te simti vesel, oricum ar fi vremea afara. Cardamomul poate servi drept minunat tonic energizant, ajutandu-te sa-ti recapeti puterile, buna dispozitie si sa alungi letargia si depresia.

Clubul Femeii Sakura

Mirela Zivari te asteapta in Clubul Femeii SakuraVORBESTE CU MINE in Clubul Femeilor Sakura si vei renaste din Univers spiritul delicat, puternic si echilibrat. Citeste despre psihologia copilului, a familiei, cuplului. Recomandari: citeste!

Nou: Gemoterapia

Zodiacul Femeii Sakura

Daca vrei sa cunosti misterul zodiei tale, daca vrei sa folosesti atuurile daruite de divinitate nu ezita sa consulti Zodiacul Femeii Sakura.  Zodiile si pietrele lor Semnificatia datei de nastere Anul Tigrului Numerologie

Inscrie-te la newsletter

Acum te inscrii la newsletter-ul nostru si primesti pe email articole despre tratamente naturiste, terapii alternative si informatii care sa te ajute sa te mentii sanatos.